Home / 2015 / August

Monthly Archives: August 2015

Pengalaman Bersalin di Hospital Serdang. Pakej & Caj?

Jenis Hospital: Kerajaan Alamat : Hospital Serdang Jalan Puchong, 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. Nombor Telefon : 603 – 8947 5555 (General Line) 603 – 8947 5050 (Fax) Laman web: hserdang.moh.gov.my Email: hsdg@moh.gov.my Lokasi: [flexiblemap address=”Hospital Serdang” title=”Hospital Serdang”] [infobox title=’Tentang Hospital Serdang’] Hospital Serdang terletak di Mukim Dengkil, Daerah Sepang, Selangor Darul …

Read More »

Kisah Bercinta Selepas Kahwin Yang Sangat ‘Sweet’

Bercinta selepas kahwin

  Kisah bercinta selepas kahwin *Cerita ni agak panjang, jika sudi bacalah ya. Syukran jazilan admin sudi postkan Assalamualaikum wbt . Terpanggil jua saya untuk berkongsi mengenai rumah tangga saya. Tujuan utama bukan nak tunjuk riak mahupun gah, hanya nak berkongsi rasa bahagia dan ingin juga nak berkongsi beberapa tips …

Read More »

Kisah Bercinta Selepas Kahwin Yang Sangat 'Sweet'

Bercinta selepas kahwin

  Kisah bercinta selepas kahwin *Cerita ni agak panjang, jika sudi bacalah ya. Syukran jazilan admin sudi postkan Assalamualaikum wbt . Terpanggil jua saya untuk berkongsi mengenai rumah tangga saya. Tujuan utama bukan nak tunjuk riak mahupun gah, hanya nak berkongsi rasa bahagia dan ingin juga nak berkongsi beberapa tips …

Read More »

Pengalaman Bersalin di Hospital Ampang, Selangor

Jenis Hospital : Kerajaan Alamat : Hospital Ampang Jalan Mewah Utara, Pandan Mewah, 68000 Ampang, Selangor Darul Ehsan, Malaysia. Nombor telefon : 603 – 4289 6000 (General Line) 603 – 4295 4666 (Fax) Laman web : hampg.moh.gov.my Email: Tiada info Lokasi: [flexiblemap address=”Hospital Ampang” title=”Hospital Ampang”] [infobox title=’Tentang Hospital Ampang’] Hospital …

Read More »

11 Kuasa Superhero Yang Ada Pada Seorang Isteri Yang Hebat

Isteri hebat

Kita selalu lihat cerita superheros di layar perak dan kaca tv. Tentu sekali kagum dengan kehebatan superheroes tersebut. Namun, tahukah bahawa isteri juga adalah seorang superhero? Definisi hebat bukan hanya di ranjang semata-mata. Ramai yang tersilap. Ini kerana banyak lagi perkara lain yang isteri buat, yang sebenarnya nampak hebat. Biasalah, …

Read More »

Pengalaman Bersalin di Hospital Naluri (Hospital Wanita dan Kanak-kanak Naluri), KL

Jenis Hospital : Swasta Alamat : Hospital Wanita dan Kanak-kanak Naluri 94, Jalan Wangsa Delima 6, Pusat Bandar Wangsa Maju, 53300, Kuala Lumpur. Nombor telefon: 603 – 4143 3633 (General Line) 603 – 4142 9633 (Fax) Laman Web : www.hospitalnaluri.com.my Email : Tiada info Lokasi: [flexiblemap address=”Hospital Naluri” title=”Hospital Naluri”] [infobox …

Read More »

Keputihan Ketika Hamil. Bahaya Atau Tidak?

Keputihan ketika hamil

Keputihan merupakan masalah yang sering dihidapi oleh wanita di seluruh dunia. Kebanyakan wanita tidak ambil peduli akan bahaya keputihan ini. Termasuk juga saya. Namun setelah saya membaca satu info tentang barah rahim baru saya sedar yang penyakit keputihan ini merbahaya. Malah ia juga memberi risiko kepada ibu hamil. Lebih-lebih lagi …

Read More »

7 Cara Melatih Bayi Makan Sendiri. Bukannya Susah Pun!

Melatih bayi makan sendiri

Anak yang baru lahir perlulah diberi didikan yang secukupnya untuk memastikan anak-anak boleh berdikari ketika besar nanti.  Kalau asyik nak kena suap sahaja, penat juga! Pepatah Melayu ada mengatakan melentur buluh biarlah dari rebungnya.  Setiap didikan yang ibu bapa beri haruslah sejak kecil lagi supaya anak-anak sudah terdidik dan terbiasa …

Read More »

Cara Menghilangkan Gout & Buang Asid Urik Dalam Badan

Cara menghilangkan gout

Hanya orang yang menderita gout faham, betapa sakitnya bila nak pijak lantai! Apakah itu gout? Gout dan sakit sendi sering dihidapi oleh kaum lelaki dalam lingkungan usia antara 30 hingga 60 tahun. Bagi yang tidak tahu, gout adalah sejenis penyakit disebabkan berlebihan asid urik di dalam badan. Ia adalah salah …

Read More »

Cara Menghilangkan Gout & Buang Asid Urik Dalam Badan

Cara menghilangkan gout

Hanya orang yang menderita gout faham, betapa sakitnya bila nak pijak lantai! Apakah itu gout? Gout dan sakit sendi sering dihidapi oleh kaum lelaki dalam lingkungan usia antara 30 hingga 60 tahun. Bagi yang tidak tahu, gout adalah sejenis penyakit disebabkan berlebihan asid urik di dalam badan. Ia adalah salah …

Read More »

10 Cara Menghilangkan Stress Yang Jarang Kita Dengar

Cara menghilangkan stress

Bila stress, rasa macam nak tumbuk muka orang kan? Tak pun, rasa macam nak menjerit sepuas hati. Tapi harapan tetap harapan. Hajat di hati memang rasa nak tumbuk dan belasah orang, tetapi mana mungkin ia berlaku. Biasalah, setiap hari kita akan mengalami tahap kebimbangan yang tinggi. Dengan beban GST yang …

Read More »

Kafein – Hero Yang Dapat Melawan Rambut Gugur?

Penyelidikan terkini mengesahkan kafein terbukti berkesan dalam memerangi keguguran rambut Kuala Lumpur, 19 Ogos 2015 – Dr. Adolf Klenk, seorang penyelidik terkemuka dari Jerman, telah memberi taklimat mengenai kafein dan kesannya terhadap kehilangan rambut kepada media di Kuala Lumpur baru baru ini. Dr. Klenk, yang kini menerajui bahagian Penyelidikan dan …

Read More »

12 Tanda Suami Sayang Isteri Macam BFF

Suami sayang isteri

Sebelum kahwin, bila dengan sahabat baik (BFF), selalunya kepala kita gila-gila. Bila sudah berumahtangga, mungkin kena ‘control‘ ayu sedikit. Malu dengan suami. Namun ada yang beruntung, suami dia pun tak berubah. Sama-sama saling melayan macam BFF. Apakah tanda suami sayang isteri macam BFF? Ini antaranya: 1. Lagi ‘best‘ lepak dengan dia Anda …

Read More »

12 Tanda Dia Bakal Suami Kita

Suami sayang isteri

Sebelum kahwin, bila dengan sahabat baik (BFF), selalunya kepala kita gila-gila. Bila sudah berumahtangga, mungkin kena ‘control‘ ayu sedikit. Malu dengan suami. Namun ada yang beruntung, suami dia pun tak berubah. Sama-sama saling melayan macam BFF. Apakah tanda suami sayang isteri macam BFF? Ini antaranya: 1. Lagi ‘best‘ lepak dengan dia Anda …

Read More »

7 Petua Hilangkan Kencing Tak Lawas. Asyik Menitis Sahaja!

Kencing tak lawas

Pernahkah anda mengalami keadaan di mana apabila buang air kecil, air kencing macam tidak habis-habis. Apabila diperhatikan, aliran air kencing mengecil, aliran air kencing tersekat-sekat, Apabila buang air kecil, masih ada aliran air kencing menitis dan pernah juga rasa tidak puas selepas buang air kecil? Kencing tak lawas Bagi mengurangkan …

Read More »