Home / 2016 / July

Monthly Archives: July 2016

5 Perbezaan Proses Bersalin Dalam Scene Drama & Realiti. Perasan Tak?

proses bersalin

Bagi anda yang selalu tengok drama TV atau cerita di wayang, mesti pernah terlihat ‘scene’ atau adengan ibu hampir bersalin yang dibawa ke hospital. Biasanya keadaan bertukar cemas, dan semuanya berlaku dengan pantas. Tapi, bagi yang pernah melaluinya sendiri mesti mengakui beberapa perbezaannya apabila dibandingkan dengan dunia sebenar. 5 Perbezaan Proses …

Read More »

Pengalaman Bersalin di KPJ Perdana Kota Bharu Specialist Hospital, Kelantan

Jenis Hospital: Swasta Alamat: Lot PT 37 & 600, Seksyen 14, Jalan Bayam, 15200 Kota Bharu, Kelantan Nombor telefon: 609 745 8000 Laman web: http://www.perdana.kpjhealth.com.my Email: perdana@perdana.kpjhealth.com.my Lokasi : Tentang KPJ Perdana   Hospital Pakar Perdana (PdSH) merupakan hospital yang ke-11 di bawah KPJ Healthcare Berhad, penyedia penjagaan kesihatan yang …

Read More »

11 Tanda Bakal Suami Akan Bahagia Selepas Berkahwin Nanti

Tanda suami bahagia

Walaupun ada pasang surutnya, setiap isteri inginkan suami mereka bahagia dalam melayari alam rumah tangga. Bukan mudah untuk lihat suami tunjuk sayang pada isteri. Ketahuilah, 7 tanda di bawah ini menunjukkan suami anda bahagia hidup bersama anda. Apakah tanda suami bahagia? 1. Selalu peluk & cium Apabila dia pulang dari tempat kerja, …

Read More »

6 Teknik Study ‘Last Minute’ Setiap Pelajar Perlu Tahu

tips belajar last minute

“Aduhai macam mana ni, baru aje habis ‘paper’ petang tadi. Tak sempat nak bernafas, esok ada ‘paper’ lagi. Semput aku nak study ni, dahlah banyak belum ‘cover’. Nanti gelabah, satu pun tak masuk dalam otak. Ada tips belajar ‘last minute’ tak?” Memang gabra kalau tidak sempat hendak ‘cover’ semua silibus …

Read More »

Contoh Barang Hantaran Perkahwinan Yang Ringkas

Senarai Barang Hantaran Perkahwinan

Senarai Barang Hantaran Perkahwinan Musim cuti sekolah adalah sinonim dengan majlis perkahwinan. Kadang-kadang, undangan perkahwinan sangat banyak, tidak sempat untuk pergi semua. Itu bagi orang yang menerima undangan. Bagaimana pula keluarga dan bakal pengantin? Sudah semestinya banyak proses yang perlu dilalui dan salah satu daripadanya, menyediakan senarai barang hantaran kepada …

Read More »

5 Resepi Asam Pedas Paling ‘Power’. Guna Sardin Pun Boleh!

Di Malaysia memang ramai yang gemarkan asam pedas. Resepi asam pedas ini cukup terkenal di Melaka dan Johor. Ada yang menggunakan ayam, pelbagai jenis ikan, daging, tetel, atau apa saja yang ada untuk dibuat lauk. Gabungan rasa pedas, masam, dan sedikit masin tentunya akan menaikkan selera walaupun hanya dimakan begitu saja dengan nasi …

Read More »

9 Tips Untuk ‘Move On’ Bila ‘Frust’ Menonggeng Putus Cinta

tips putus cinta

Tidak semua kisah cinta akan berakhir dengan kebahagiaan. Ada yang kecundang di tengah jalan. Siapa yang tidak sedih apabila terjadinya perpisahan dengan yang tersayang. Bukan mudah hendak melupakan semua kenangan yang dikongsi bersama sepanjang percintaan. Sebab itu ada yang mengambil jalan singkat dengan membunuh diri kerana baginya tiada lagi erti …

Read More »

10 Rahsia Untuk Nampak Comel Dan ‘Cute’, Macam Artis Korea

“Alamak..alamak, mamat opis sebelah yang aku minat ada kat majlis ni. Aduh, apa aku nak buat ni. Okay, ‘appearance’ dah tiptop dan cun. Ah, aku tau, kena buat-buat ‘cute’ sikit bagi mamat tu perasan aku pun ada kat majlis ni. Aduh… Apa lagi tips pikat lelaki tanpa nampak ‘desperate’ sangat?” Memang …

Read More »

10 Tanda Lelaki Sedang Curang Dengan Pasangan

10 Tanda Suami Curang Pada Isteri, Ada Affair & Skandal!

Tanda Suami Curang Benar dan tidak disangkal, ramai juga isteri curang. Namun, apa yang selalu kita dengar ialah suami curang. Tanda suami curang itu tidak perlu dicari. Tiba masanya, ia bocor sendiri. Jangan ingat suami yang baik di depan anda itu tidak curang. Usah pandang remeh. Banyak tanda suami curang …

Read More »

11 Tips Paling Berkesan Untuk Hilangkan Kulit Berminyak

hilangkan kulit berminyak

“Ish apa hal kulit muka aku ni pagi-pagi lagi dah berminyak? Tengok ni berminyak-minyak katdahi dan hidung aku. Padahal baru aja aku pakai ‘foundation’ dan mekap tadi. Kalau kesat muka untuk hilangkan kulit berminyak, habislah tanggal mekap aku!” Sebenarnya kulit muka menghasilkan minyak semula jadi untuk melindungi kulit daripada terlalu kering. …

Read More »

9 Petua Halau Cicak Daripada Masuk Ke Dalam Rumah

petua halau cicak

“Apa pulak lah benda yang melekat kat tengkuk aku. Kenyal macam getah pulak tu. Maakkk cicak rupanya! Eee…. Geli-geleman rasanya bila tau aku terpegang cicak tadi. Bila pulak lah rumah aku ni ada cicak. Dulu tak ada pun?” Nampak kecil dan tidak berbahaya, tapi kehadiran cicak dalam rumah boleh mengganggu …

Read More »

7 Sebab Bermain ‘Lego’ Boleh Jadikan Anak Anda Pintar

permainan pintar lego anak

“Nak beli mainan jenis apa ya untuk Nabil? Hmm… Blok-blok binaan ini nampak menarik. Semua orang kata bagus. Bolehlah beli satu.” Selalu kita dengar orang cakap bahawa ‘Lego’ atau blok binaan merupakan antara mainan terbaik buat anak. Tapi, kenapa ya? Permainan Manipulatif Baik Untuk Anak Sebenarnya ‘Lego’ adalah salah satu daripada permainan …

Read More »

Huawei Merupakan OEM Telefon Pintar Yang Paling Selamat

Dengan pesatnya pembangunan dan semakin luasnya penggunaan telefon pintar, faktor keselamatan menjadi semakin penting. Dengan adanya data yang semakin hari semakin murah, kini anda lebih terdedah kepada risiko keselematan seperti virus, malware, eksploitasi dan bermacam-macam lagi. 32% peranti Android tidak boleh dikemaskini Walaupun Google telah berusaha bersungguh-sungguh bagi mengemaskini sistem …

Read More »