Home / Deko & Hias

Deko & Hias

7 Tips Membersihkan Rumah Secara Mesra Alam. Mudah & Berkesan!

“Dah lama betul aku tak kemas rumah. Bukan malas sebenarnya. Tapi, tangan aku ni sensitif dengan bahan pencuci, lagi-lagi yang kuat bahan kimia. Sebelum apa-apa, baik aku tanya Mak tips membersihkan rumah guna bahan semulajadi. Tak adalah rosak kulit tangan ni lagi.” Ya, kebanyakan sabun pencuci yang sedia ada di pasaran banyak mengandungi …

Read More »

9 Cara Hias Bilik Tidur Yang Simple Tapi Awesome

“Dulu sebelum pindah rumah baru, aku dah plan nak buat dekorasi macam-macam, lagi-lagi dalam bilik tidur sendiri dengan anak-anak. Tapi bila dah pindah, satu plan pun tak menjadi. Sebab duit dah banyak guna untuk setelkan hal rumah. Nak deko pun bukan boleh buat sebarangan, semuanya perlu duit. Apa cara hias bilik …

Read More »