Home / Kerjaya

Kerjaya

Kongsi tips kerjaya untuk graduan dan yang ingin bertukar kerja

7 Tips Hilangkan Stress Di Tempat Kerja

Tips hilangkan stress di tempat kerja

“Malasnya nak ke ofis, kan syok kalau boleh duduk rumah goyang kaki. Tak payah nak menghadap bos yang kepala angin 24 jam, tak sakit mata dan hati dengan kaki gossip, kaki ampu. Makin tak seronok nak kerja situ, tapi nak buat macam mana tak kerja tak ada duit. Aku pun …

Read More »

10 Sebab Kenapa ‘C Student’ Lebih Berjaya Lepas Graduate

petua kejayaan hidup

“Hairanlah juga tengok member-member sama universiti. Masa belajar biasa-biasa saja. Ada yang teruk memanjang ‘result’nya. Tapi, sekarang bisnes bukan main laju! Aku yang ‘score’ dulu pun masih makan gaji je…” Bukannya dengki, fahamlah itu memang rezeki mereka. Cuma nak belajar dan korek petua kejayaan mereka. ‘C Student’  Lebih Berjaya Cipta Kejayaan …

Read More »

Kalau Dibuang Kerja, Ini 10 Langkah Yang Patut Anda Lakukan

dibuang kerja

Ada 60 hari sahaja untuk buat laporan di Jabatan Perhubungan Perusahaan Malaysia jika anda dibuang kerja. Ramai yang tidak tahu. Inilah sebuah perkongsian daripada salah seorang pembaca kami, Encik Auzan Sazali. Habis masa 60 hari tamat sudah peluang untuk kes dirujuk ke Mahkamah Perusahaan. Terkubur peluang untuk dapat pampasan 24 bulan gaji …

Read More »