Home / Cinta (page 2)

Cinta

10 Perangai Lelaki Yang Perempuan Tidak Suka

Perangai suami

Ini bukanlah artikel yang mahu kondem suami. Kami tahu, anda adalah suami yang baik. Tentu sekali anda bukan suami yang teruk. Namun ketahuilah, ada beberapa perangai buruk yang isteri anda tidak suka dan ia mungkin boleh menghantui rumah tangga anda. Percayalah, isteri anda sebenarnya bosan, sakit hati, benci, stress dan tak tahan …

Read More »

11 Sebab Lelaki Curang Bila Berjauhan

Suami curang ketika isteri berpantang

Biasanya, kalau selepas bersalin, isteri akan ‘demand‘ untuk balik kampung duduk dengan emak dia. Katanya, ada orang boleh tolong tengok-tengokkan, ada orang jaga. Kalau mahu harap suami, memanglah tidak boleh harap sangat. Dan lagi, emak boleh tolong masakkan. Tak perlu susah-susah. Lagipun, emak sendiri, bukannya emak mertua. Boleh manja-manja kan? …

Read More »

8 Tanda Lelaki Sayang Kita Dalam Diam

Tanda suami sayang isteri

Tanda Suami Sayang Isteri Ramai isteri mengadu dan mengeluh suami tidak romantik selepas berkahwin. Jika sebelum kahwin, boleh dikatakan setiap jam nak SMS, telefon. Kemudian di akhir perbualan pasti akan ada ucapan ‘I love you‘. Namun selepas berkahwin jangankan nak telefon, SMS pun balas ‘OK‘ sahaja. Paling tak tahan balas ‘K‘ pun ada …

Read More »

11 Tanda Bakal Suami Akan Bahagia Selepas Berkahwin Nanti

Tanda suami bahagia

Walaupun ada pasang surutnya, setiap isteri inginkan suami mereka bahagia dalam melayari alam rumah tangga. Bukan mudah untuk lihat suami tunjuk sayang pada isteri. Ketahuilah, 7 tanda di bawah ini menunjukkan suami anda bahagia hidup bersama anda. Apakah tanda suami bahagia? 1. Selalu peluk & cium Apabila dia pulang dari tempat kerja, …

Read More »

Contoh Barang Hantaran Perkahwinan Yang Ringkas

Senarai Barang Hantaran Perkahwinan

Senarai Barang Hantaran Perkahwinan Musim cuti sekolah adalah sinonim dengan majlis perkahwinan. Kadang-kadang, undangan perkahwinan sangat banyak, tidak sempat untuk pergi semua. Itu bagi orang yang menerima undangan. Bagaimana pula keluarga dan bakal pengantin? Sudah semestinya banyak proses yang perlu dilalui dan salah satu daripadanya, menyediakan senarai barang hantaran kepada …

Read More »

10 Tanda Lelaki Sedang Curang Dengan Pasangan

10 Tanda Suami Curang Pada Isteri, Ada Affair & Skandal!

Tanda Suami Curang Benar dan tidak disangkal, ramai juga isteri curang. Namun, apa yang selalu kita dengar ialah suami curang. Tanda suami curang itu tidak perlu dicari. Tiba masanya, ia bocor sendiri. Jangan ingat suami yang baik di depan anda itu tidak curang. Usah pandang remeh. Banyak tanda suami curang …

Read More »

10 Tips Hadapi Teman Lelaki Curang

Tips menghadapi suami curang

Apabila suami curang, kita akan salahkan perempuan itu. Pernahkah kita lihat kelemahan dan kekurangan kita? Hati ingin memberontak, memukul dan memaki, namun janganlah bersikap biadap dan derhaka pada suami kerana kelemahan ini yang mendekatkanya pada wanita simpanannya itu. Jadi, apakah tips menghadapi suami curang? 1. Bincang dari hati ke hati …

Read More »

5 Teknik Menghadapi Perampas Kekasih Orang

Perampas suami orang

Perampas Suami Orang Salah tetap salah. Munculnya watak ‘perampas’ sememangnya paling ditakuti semua pihak baik lelaki mahupun wanita. Sama ada masih bercinta, bertunang ataupun yang sudah mendirikan rumah tangga. Memang sesebuah perhubungan itu bagaikan satu pengembaraan penuh cabaran. Kiri kanan penuh onak ranjau yang menyakitkan. Sama ada ke hutan mahupun …

Read More »

Kisah Bercinta Selepas Kahwin Yang Sangat 'Sweet'

Bercinta selepas kahwin

  Kisah bercinta selepas kahwin *Cerita ni agak panjang, jika sudi bacalah ya. Syukran jazilan admin sudi postkan Assalamualaikum wbt . Terpanggil jua saya untuk berkongsi mengenai rumah tangga saya. Tujuan utama bukan nak tunjuk riak mahupun gah, hanya nak berkongsi rasa bahagia dan ingin juga nak berkongsi beberapa tips …

Read More »

12 Tanda Dia Bakal Suami Kita

Suami sayang isteri

Sebelum kahwin, bila dengan sahabat baik (BFF), selalunya kepala kita gila-gila. Bila sudah berumahtangga, mungkin kena ‘control‘ ayu sedikit. Malu dengan suami. Namun ada yang beruntung, suami dia pun tak berubah. Sama-sama saling melayan macam BFF. Apakah tanda suami sayang isteri macam BFF? Ini antaranya: 1. Lagi ‘best‘ lepak dengan dia Anda …

Read More »

7 Punca Hubungan Suami Isteri Hambar & Renggang, Retak Menanti Belah!

7 Punca Hubungan Suami Isteri Hambar & Renggang, Retak Menanti Belah!

Punca Hubungan Suami Isteri Hambar Hubungan suami isteri ini seperti air, ada pasang ada surutnya. Sekejap bergolak, sekejap tenang. Masam manis dalam rumah tangga sangat sinonim dengan pasangan suami isteri sama ada yang baru berkahwin atau pun sudah lama mendirikan rumah tangga. Manakan pokok bergoyang kalau tiada angin bertiup, lidah …

Read More »

7 Faktor & Punca Perceraian Di Malaysia. Sebab Apa?

7 Faktor & Punca Perceraian Di Malaysia. Sebab Apa?

Punca Perceraian di Malaysia Statistik terbaru penceraian dari Januari sehingga Jun 2013 mencatatkan sejumlah 22,162 kes manakala jumlah pasangan bercerai tahun 2012 pula adalah sebanyak 47,779 kes. (Sumber: Astro Awani) Pelbagai langkah bagi mengurangkan kadar penceraian telah diambil oleh Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat. Namun, statistik terus menunjukkan yang …

Read More »