Home / Rumah Tangga (page 2)

Rumah Tangga

7 Sebab Kenapa Kahwin Muda Itu Indah. Biar Awal, Elak Zina!

Kahwin muda itu indah

Jangan salah anggap, kahwin muda itu maksudnya kahwin awal. Bukannya kahwin perempuan muda! Ramai pasangan muda yang takut nak berkahwin awal. Yang dah berusia pula takut sebab belum kahwin-kahwin. Pokoknya sekarang, selagi jodoh belum sampai, maka belumlah kahwinnya. Tapi bagi yang dah cukup syarat, mampu dan merancang untuk berumahtangga di …

Read More »

6 Idea Surprise Untuk Suami Yang Gerenti Jadi!

Surprise untuk suami

Selalunya kalau tanya hadiah apa nak bagi untuk orang lelaki? Balik-balik jam tangan, wallet, tie, minyak wangi. Tahun depan ulang lagi benda sama. Tahun depannya ulang lagi idea sama. Ulang sampai mereput. Idea surprise untuk suami Tidak kisah samada birthday atau anniversary, cuba bagi surprise yang lain sikit tahun ni. …

Read More »

16 Cara Untuk Curang Tanpa Dikesan Pasangan. Perempuan, Jaga-jaga!

Cara untuk curang

[infobox] Nota: Tunggu dulu! Jangan sentap. Artikel ini adalah satu pendedahan. Sekali baca tajuk, akan buat naik darah. Namun, panduan ini adalah panduan reverse-psychology. Ia bukannya panduan untuk lelaki supaya mendapat idea bagaimana untuk curang. Sebaliknya, ia lebih kepada maklumat umum, termasuk untuk wanita. Perempuan boleh baca untuk mengetahui apa sebenarnya …

Read More »

20 Tips Mengambil Hati Mertua. Jadi Menantu Favourite!

Tips mengambil hati mertua

 Masih ingat lagi kali pertama berjumpa mertua? Mesti dada berdebar-debar bukan? Sekarang, itu sudah tinggal jadi kenangan. Anda kini sudah berstatus menantu. Untuk meneruskan hidup, kenalah tahu teknik dan tips mengambil hati mertua, agar sentiasa disayangi. Bukan mertua sahaja, kena juga pandai ambil hati ipar. Apakah tips mengambil hati mertua …

Read More »

Kisah Bercinta Selepas Kahwin Yang Sangat ‘Sweet’

Bercinta selepas kahwin

  Kisah bercinta selepas kahwin *Cerita ni agak panjang, jika sudi bacalah ya. Syukran jazilan admin sudi postkan Assalamualaikum wbt . Terpanggil jua saya untuk berkongsi mengenai rumah tangga saya. Tujuan utama bukan nak tunjuk riak mahupun gah, hanya nak berkongsi rasa bahagia dan ingin juga nak berkongsi beberapa tips …

Read More »

11 Kuasa Superhero Yang Ada Pada Seorang Isteri Yang Hebat

Isteri hebat

Kita selalu lihat cerita superheros di layar perak dan kaca tv. Tentu sekali kagum dengan kehebatan superheroes tersebut. Namun, tahukah bahawa isteri juga adalah seorang superhero? Definisi hebat bukan hanya di ranjang semata-mata. Ramai yang tersilap. Ini kerana banyak lagi perkara lain yang isteri buat, yang sebenarnya nampak hebat. Biasalah, …

Read More »

12 Tanda Suami Sayang Isteri Macam BFF

Suami sayang isteri

Sebelum kahwin, bila dengan sahabat baik (BFF), selalunya kepala kita gila-gila. Bila sudah berumahtangga, mungkin kena ‘control‘ ayu sedikit. Malu dengan suami. Namun ada yang beruntung, suami dia pun tak berubah. Sama-sama saling melayan macam BFF. Apakah tanda suami sayang isteri macam BFF? Ini antaranya: 1. Lagi ‘best‘ lepak dengan dia Anda …

Read More »

10 Perangai Suami Yang Dibenci Isteri. Memang Menyampah!

Perangai suami

Ini bukanlah artikel yang mahu kondem suami. Kami tahu, anda adalah suami yang baik. Tentu sekali anda bukan suami yang teruk. Namun ketahuilah, ada beberapa perangai buruk yang isteri anda tidak suka dan ia mungkin boleh menghantui rumah tangga anda. Percayalah, isteri anda sebenarnya bosan, sakit hati, benci, stress dan tak tahan …

Read More »

11 Sebab Kenapa Suami Curang Ketika Isteri Berpantang

Suami curang ketika isteri berpantang

Biasanya, kalau selepas bersalin, isteri akan ‘demand‘ untuk balik kampung duduk dengan emak dia. Katanya, ada orang boleh tolong tengok-tengokkan, ada orang jaga. Kalau mahu harap suami, memanglah tidak boleh harap sangat. Dan lagi, emak boleh tolong masakkan. Tak perlu susah-susah. Lagipun, emak sendiri, bukannya emak mertua. Boleh manja-manja kan? …

Read More »

11 Tanda Suami Bahagia Dalam Rumah Tangga

Tanda suami bahagia

Walaupun ada pasang surutnya, setiap isteri inginkan suami mereka bahagia dalam melayari alam rumah tangga. Bukan mudah untuk lihat suami tunjuk sayang pada isteri. Ketahuilah, 7 tanda di bawah ini menunjukkan suami anda bahagia hidup bersama anda. Apakah tanda suami bahagia? 1. Selalu peluk & cium Apabila dia pulang dari tempat kerja, …

Read More »

10 Tips Berjumpa Bakal Mertua Untuk Pertama Kali

Tips berjumpa bakal mertua

Tips Berjumpa Bakal Mertua Baca tajuk sahaja pun boleh buat hati rasa nervous. Betul tak? Bagi yang rasa nervous itu, pastinya bakal jumpa mertua buat pertama kali. Sudah tentu dada rasa berdebar. “Dup.. dap…. dup…. dap”. Ada yang lebih teruk, siap tidak boleh tidur malam kerana terlalu takut memikirkan perkara ini. Takut …

Read More »

8 Tanda Suami Sayang Isteri, Dengan Cara Yang Unik & Tersendiri

Tanda suami sayang isteri

Tanda Suami Sayang Isteri Ramai isteri mengadu dan mengeluh suami tidak romantik selepas berkahwin. Jika sebelum kahwin, boleh dikatakan setiap jam nak SMS, telefon. Kemudian di akhir perbualan pasti akan ada ucapan ‘I love you‘. Namun selepas berkahwin jangankan nak telefon, SMS pun balas ‘OK‘ sahaja. Paling tak tahan balas ‘K‘ pun ada …

Read More »

10 Tips Romantik Suami Isteri Yang Ramai Tahu, Tapi Jarang Buat

Tips romantik suami isteri

Tips Romantik Suami Isteri Romantik tidak bermakna bermanja-manja sahaja. Ramai mengandaikan, bila suap suami atau isteri di khalayak ramai, itu romantik. Bila nampak pasangan orang tua yang berpeganngan tangan, itu romantik. Bila nampak isteri betulkan kolar baju suami, itu dianggap romantik. Benar, dari kacamata orang ramai yang melihat situasi sebegitu, …

Read More »

Idea Gubahan Hantaran Simple, Cantik Dan Menarik. Ada Tips Juga!

Gubahan Hantaran Simple

Gubahan Hantaran Simple Rentetan dari artikel tentang senarai barang hantaran yang ringkas sebelum ini, ramai yang memuji-muji idea dan gambar yang cantik. Lebih-lebih lagi atas kerja-keras Athiqah Rosli yang sudi mengumpul dan berkongsi idea serta inspirasi untuk gubahan dan hiasan barangan hantaran yang kreatif melalui Pinterest. Antara gambar-gambar yang dikongsikan sebelum ini seperti dibawah:   …

Read More »