Home / Rakyat / Kemaskini BRIM 2015 Online, Guna Borang e-BR1M

Kemaskini BRIM 2015 Online, Guna Borang e-BR1M

Cara Kemaskini BRIM 2015

Bermula hari ini, 1 Disember 2015, sesiapa yang berkelayakan boleh memohon BRIM 2015.

Boleh rujuk kemaskini BRIM 2015 kami yang terdahulu bermula dari Bajet 2015 yang dibentangkan tempohari.

[mark]PENTING: Tarikh tutup permohonan dan kemaskini BR1M 2015 telah dilanjutkan kepada 31 Januari 2015.[/mark]

Adakah anda penerima BR1M sedia ada?

Jika ya, anda tidak perlu mendaftar sekali lagi. Apa yang perlu dilakukan ialah, anda cuma perlu kemaskini maklumat peribadi termasuk alamat terkini, maklumat ahli keluarga, akaun bank (akaun simpanan atas nama pemohon sahaja) dan juga penama bagi Skim Khairat Kematian (untuk kategori Isi Rumah dan Warga Emas sahaja).

 

Borang kemaskini BRIM 2015

Tidak perlu lagi ke https://ebr1m.hasil.gov.my. Sila terus ke pautan ini: https://ebr1m.hasil.gov.my/DefaultSemakanKeluar.aspx?m=k

borang-cara-kemaskini-brim-2015-br1m

1. Masukkan nombor kad pengenalan seperti tertera dalam MyKad

2. Klik kemaskini permohonan

*Nota: Kemaskini hanya boleh dilakukan oleh sesiapa yang pernah memohon dan menerima bantuan sebelum ini. Bagi yang baru mahu memohon, sila isi borang permohonan BRIM 2015 terlebih dahulu.

 

Manual pengguna untuk kemaskini BRIM 2015 yang rasmi dari LHDN

Manual ini boleh didapati di sini dalam bentuk PDF. Jika tidak mahu download, kami telah buat screenshot seperti di bawah. Cuma ada 8 langkah mudah!

 

cara-kemaskini-brim-2015-br1m-2015-langkah-1

 

cara-kemaskini-brim-2015-br1m-2015-langkah-2

 

cara-kemaskini-brim-2015-br1m-2015-langkah-3

 

cara-kemaskini-brim-2015-br1m-2015-langkah-4

 

cara-kemaskini-brim-2015-br1m-2015-langkah-5

cara-kemaskini-brim-2015-br1m-2015-langkah-6

 

cara-kemaskini-brim-2015-br1m-2015-langkah-7

 

cara-kemaskini-brim-2015-br1m-2015-langkah-8

Semoga bermanfaat!

About admin

20 comments

  1. as salam…saya nk kemaskini kan borang brim suami tapi x dapat nk baca kod pengesahan…macam mana nak buat ye?…

  2. SELAMAT PTG……saya terdengar mengenai khairat kematian,bahawa jika penerima BRIM 2014,meninggal dunia…adakah waris penerima layak menuntut khairat kematian penerima?!….

  3. As salam . permohonan baru bagi ibu saya nik mariam nik mahmood…tiada akaun bank,
    tolong bagi nasihat ..tkaseh

  4. Macam mana nk kemaskini brim secara online ni…tak bole pon

  5. bukak akaun ibu nye puan noor ainy mohd nawi

  6. assalamulaikum sy dah kemaskini tapi xisi pon yg khairat kematian tapi bila nk kemaskini tuk ayah sy xbleh sbb pelu isi khairat kematian adakah disbbkn status ?? bujang atawdah berkahwin

  7. info yang sangat bagus…memang kene apply brimlah macam ni

  8. Assalamualaikum sy mau kemaskini brim sy INDRA BIN YAAKUB@MAWANG 890227-12-6319

  9. Asek xboleh je masuk link tu kenapa?bile nk kemaskini nye

  10. Tolong bantu bagaimana nak kemaskini pada org yang menerima br1m,tetapi tidak boleh membuka mana-mana akaun bank.

  11. salam…sye nk isi borang kemaskini..tpi sye lupe no lame sye, pada SOALAN KESELAMATAN..ade care lain x… tok semak balik status yg dulu kite isi? mcm ne ye leh gtaw sye ..tolong ye otai2…..

  12. sya dah kemaskini tapi still x dpat nk semak status…
    sdgkan kmskini scara on9 berjaya…
    bler nk semak sttus gagl…
    kmskini balik…brjya…tp nk semak sttus…still gagal….
    knpa????????
    ad sper2 leh tolong jwb x knpa

  13. maklumat kite rase dah ok tp knape jdi x lengkap…kalau macamni lebih baik x payah bt online

  14. dah cuba banyak kali tapi tak boleh jugakkk… hadoiiiiiii..hairan betul

  15. Asslamualaikum,mcm mna nk kemas kini br1m?

  16. r segeran a/l ramasamy

    Selepas kemaskini pada bulan disember 2014 sehingga hari tak masuk lagi.

  17. pemohonan bapa saya sudah berjaya tetapi kredit tidak berjaya. Saya kena hubungi yang mana satu talian telephone.

  18. x dapat pun walau pun sya bujang gaji x sampai 2000,00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *