6 Idea Comel Untuk ‘Surprisekan Boyfriend’

Surprise untuk suami

Selalunya kalau tanya hadiah apa nak bagi untuk orang lelaki? Balik-balik jam tangan, wallet, tie, minyak wangi. Tahun depan ulang lagi benda sama. Tahun depannya ulang lagi idea sama. Ulang sampai mereput. Idea surprise untuk suami Tidak kisah samada birthday atau anniversary, cuba bagi surprise yang lain sikit tahun ni. …

Read More »

Huawei P9: Telefon Kamera Terbaik Dengan Kerjasama Leica

Huawei Technologies dari China baru-baru ini telah melancarkan telefon pintar terkininya iaitu P9, yang menampilkan kamera dua lensa dengan kerjasama Leica dari Jerman yang telah menggegarkan dunia telefon pintar. Telefon pintar P9 merupakan telefon yang paling canggih dari syarikat gergasi China tersebut yang kini berada di kedudukan nombor tiga pengeluar …

Read More »

16 Cara Lelaki Buat Untuk Curang Dengan Pasangan, Tanpa Dikesan

Cara untuk curang

[infobox] Nota: Tunggu dulu! Jangan sentap. Artikel ini adalah satu pendedahan. Sekali baca tajuk, akan buat naik darah. Namun, panduan ini adalah panduan reverse-psychology. Ia bukannya panduan untuk lelaki supaya mendapat idea bagaimana untuk curang. Sebaliknya, ia lebih kepada maklumat umum, termasuk untuk wanita. Perempuan boleh baca untuk mengetahui apa sebenarnya …

Read More »

10 Perangai Lelaki Yang Perempuan Tidak Suka

Perangai suami

Ini bukanlah artikel yang mahu kondem suami. Kami tahu, anda adalah suami yang baik. Tentu sekali anda bukan suami yang teruk. Namun ketahuilah, ada beberapa perangai buruk yang isteri anda tidak suka dan ia mungkin boleh menghantui rumah tangga anda. Percayalah, isteri anda sebenarnya bosan, sakit hati, benci, stress dan tak tahan …

Read More »

5 Perkara Papa Patut Buat Kalau Bayi ‘Bencikan’ Anda

menyusu badan

“Alahai, Irfan ni langsung tak boleh duduk kejap dengan Papa. Pengsanlah Mama macam ni Irfan oiii… Papa, tolonglah ambil hati dia, ajak dia main ke. Saya nak masak ni.” “Sayang, bukan saya tak cuba, dia yang tak mahu. Makin kuat menangisnya adalah. Macam kena dera pulak.” Memang biasalah kalau bayi …

Read More »

11 Sebab Lelaki Curang Bila Berjauhan

Suami curang ketika isteri berpantang

Biasanya, kalau selepas bersalin, isteri akan ‘demand‘ untuk balik kampung duduk dengan emak dia. Katanya, ada orang boleh tolong tengok-tengokkan, ada orang jaga. Kalau mahu harap suami, memanglah tidak boleh harap sangat. Dan lagi, emak boleh tolong masakkan. Tak perlu susah-susah. Lagipun, emak sendiri, bukannya emak mertua. Boleh manja-manja kan? …

Read More »

Bolehkah Saya Makan Panadol Ketika Mengandung?

makan ubat ketika hamil

“Eh, sejak berbadan dua ni asyik sakit kepala je. Susah nak fokus kat tempat kerja. Bahaya tak kalau makan Panadol semasa mengandung? Berapa sukatan yang selamat ya?” Sesetengah wanita memang dianugerahkan dengan kehamilan yang mudah dan kurang bermasalah. Namun, ramai juga yang sering sakit kepala, demam, sakit perut, rasa tak sihat, dan …

Read More »

8 Tanda Lelaki Sayang Kita Dalam Diam

Tanda suami sayang isteri

Tanda Suami Sayang Isteri Ramai isteri mengadu dan mengeluh suami tidak romantik selepas berkahwin. Jika sebelum kahwin, boleh dikatakan setiap jam nak SMS, telefon. Kemudian di akhir perbualan pasti akan ada ucapan ‘I love you‘. Namun selepas berkahwin jangankan nak telefon, SMS pun balas ‘OK‘ sahaja. Paling tak tahan balas ‘K‘ pun ada …

Read More »

Wahai Mama, Ini 6 Sebab Kenapa Anda Selalu Letih

tips ibu muda

“Aduh… Letihnya sejak ada ‘baby’ ni. Dulu kerja sampai lewat malam pun tak adalah letih sangat. Ni baru seorang anak. Tapi aku tengok kawan-kawan aku relaks je dah ada 3-4 orang anak. Apa punca letih sangat ni sebenarnya?” Siapa kata jadi ibu tak letih? Memang letih. Tak kiralah yang ada …

Read More »

5 Perbezaan Proses Bersalin Dalam Scene Drama & Realiti. Perasan Tak?

proses bersalin

Bagi anda yang selalu tengok drama TV atau cerita di wayang, mesti pernah terlihat ‘scene’ atau adengan ibu hampir bersalin yang dibawa ke hospital. Biasanya keadaan bertukar cemas, dan semuanya berlaku dengan pantas. Tapi, bagi yang pernah melaluinya sendiri mesti mengakui beberapa perbezaannya apabila dibandingkan dengan dunia sebenar. 5 Perbezaan Proses …

Read More »

Pengalaman Bersalin di KPJ Perdana Kota Bharu Specialist Hospital, Kelantan

Jenis Hospital: Swasta Alamat: Lot PT 37 & 600, Seksyen 14, Jalan Bayam, 15200 Kota Bharu, Kelantan Nombor telefon: 609 745 8000 Laman web: http://www.perdana.kpjhealth.com.my Email: perdana@perdana.kpjhealth.com.my Lokasi : Tentang KPJ Perdana   Hospital Pakar Perdana (PdSH) merupakan hospital yang ke-11 di bawah KPJ Healthcare Berhad, penyedia penjagaan kesihatan yang …

Read More »