Pengalaman Bersalin di KPJ Selangor, Shah Alam. Kos & Pakej!

Jenis Hospital: Swasta

Alamat:

Lot 1, Jalan Singa 20/1, Seksyen 20
40300 Shah Alam, Selangor

Nombor telefon:603 5543 1111

Laman web: http://www.kpjselangor.kpjhealth.com.my

Email: [email protected] / [email protected]

Lokasi :

[flexiblemap address=”kpj selangor” title=”kpj selangor”]

[infobox title=’Tentang KPJ Selangor’]

 


pengalaman-bersalin-di-kpj-selangor-logo

KPJ Selangor Specialist Hospital (KPJ Selangor) adalah sebuah hospital pakar swasta sepenuhnya dibina di Shah Alam dengan perkhidmatan perubatan dan penjagaan kesihatan yang komprehensif berkhidmat sebagai One Stop Centre Penjagaan Kesihatan.Dengan menggunakan peralatan teknologi moden dan disokong oleh sepasukan pakar, pegawai perubatan dan para-perubatan yang terlatih dan mahir, KPJ Selangor menyediakan rawatan berkualiti kompetitif dan perkhidmatan penjagaan kesihatan kepada penduduk, perniagaan dan penduduk perindustrian Shah Alam, di seluruh negara dan di seluruh dunia.Ia terletak di dalam kawasan perindustrian yang terbesar di Malaysia (Shah Alam Kawasan Perindustrian) dan Shah Alam (ibu negeri Negeri Selangor). Memberi – 169 bilik dilengkapi dengan menarik (Empat Katil, Dua Katil, Standard Single, Junior dan VIP Suite), berhawa dingin sepenuhnya dengan televisyen (kecuali Empat Katil) dan kemudahan telefon dail terus.

Ia juga boleh diakses melalui Lebuhraya KL-Klang Persekutuan, Lebuh Raya Kesas, Lebuhraya Damansara Puchong (LDP), Ekspressway Lingkaran Tengah (ELITE) dan Lebuhraya Baru Lembah Klang (NKVE), 30 minit dari Kuala Lumpur International Airport (KLIA), 25 minit ke Kuala Lumpur dan terletak di dekat Hotel International seperti Concorde, Grand Bluewave, Kualiti, Pan Pacific, Holiday Inn, Sunway Pyramid Hotel dan lain-lain.

Hospital ini juga menarik kerana dikelilingi oleh kompleks membeli-belah seperti SACC Mall, Anggerik Mall, Plaza Alam Sentral dan kompleks membeli-belah PKNS, kelab golf, Taman Air keluarga, Sunway Lagoon dan beberapa tarikan pelancongan.

KPJ Selangor disokong oleh sepasukan 66 Perunding yang terdiri daripada 34 Penduduk, 18 & 14 Sessionals Visitings dengan kakitangan perubatan dan para-perubatan yang terlatih & mahir. Dengan sistem pengurusan moden KPJ Selangor sedang berusaha ke arah merealisasikan usaha untuk menjadi hospital swasta yang terulung di Malaysia, menempatkan dirinya sebagai hospital pilihan. Ia diakui oleh penyampaian penjagaan kesihatan yang berkesan dan berkualiti untuk memenuhi keperluan pesakit di dalam kawasannya, di seluruh negara dan di seluruh dunia.

KPJ Selangor merupakan hospital ke-15 yang diperolehi oleh KPJ Healthcare Berhad pada 21 Mac 2006. KPJ Healthcare adalah kumpulan penjagaan kesihatan yang terbesar di Malaysia dan disenaraikan di papan utama Bursa Saham Kuala Lumpur.

[/infobox]

1. Kos / Harga Bilik

Tiada info.

2. Harga / Kos Bersalin

  • Bersalin normal:RM4000-RM5000
  • Bersalin pembedahan : RM8000RM10000 (tiada kecemasan), RM12000-15000 (jika kecemasan)

 

3. Pakej Bersalin

Tiada pakej.

 

4.Bilangan Katil

173

 

5. Servis, Kemudahan dan Fasiliti

Obstetrik & Ginekologi

6. Senarai Doktor Pakar

Obstetrics & Gynaecology

Dr Siti Esah Bahari
Dr Tan Yeen Inn
Dr Noor Azmi Mat Adenan
Dr Tan Boon Khim
Dr. Shahbahiah Mohd Zain

7. Pengalaman bersalin di KPJ Selangor

Kami masih belum menjumpai mana-mana pengalaman bersalin di KPJ Selangor yang dikongsikan di Internet. Jika anda ada pengalaman, kongsikan dengan kami.

 

1 thought on “Pengalaman Bersalin di KPJ Selangor, Shah Alam. Kos & Pakej!”

Leave a Comment