Senarai Tadika Di Malaysia 2015. Tadika Kerajaan & Swasta!

Senarai Tadika di Malaysia

Tahun 2014 bakal tiba ke penghujungnya. Tahun 2015 bakal menjelma. Rata-rata, ramai ibu-bapa yang sudah sibuk buat ‘survey’ tentang tadika. Mungkin salah satu daripada ramai-ramai ibu-bapa itu ialah anda?

Semestinya, ramai ibu-bapa tahu yang pendidikan awal kanak-kanak itu penting. Ia tidak boleh diambil remeh kerana membabitkan masa depan anak. Tambahan lagi, dengan tugasan ibu yang bekerja sepenuh masa, belum tentu dapat mengajar anak sendirian. Sebab itu kami ada sediakan panduan dan kriteria tadika yang dikongsikan bersama dalam tips memilih tadika. Untuk senarai tadika ini, kami menyenaraikan tadika yang biasa dilihat di bandar-bandar besar. Senang cerita, tadika ini tadika yang berjenama. Ada yang francais, ada yang tidak. Kami tiada rekomendasi, yang mana bagus yang mana tidak bagus.

Dari semasa ke semasa, kami akan kemaskini senarai ini.

Nota: Susunan adalah secara rawak dan bukan mengikut ‘ranking’ terbaik.

 

1. Tadika Krista Kindergarten

tadika-krista-kindergarten-siraplimau

 

Menurut website krista.com.my, mereka dikatakan salah satu  rangkaian tadika terbesar di Malaysia. Krista mengalu-alukan anak anda ke pusat-pusat kualiti yang percaya dalam menyediakan persekitaran yang terbaik untuk anak anda untuk mengalami dan menyeluruh pembangunan pada tahun-tahun awal mereka. Krista juga mempunyai Centre for Special Children yang boleh membantu kanak-kanak ADHD, Autisme, Hyperaktif dan Down Syndrome.

 

Lokasi pusat mereka terletak di Kedah, Pulau Pinang, Perak, Wilayah Persekutuan, Selangor, Pahang, Terengganu, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Sabah dan Sarawak.

URL: krista.com.my

 

2. Tadika Genius Aulad

tadika-genius-aulad-siraplimau

 

URL: geniusaulad.com.my

 

 

3. Tadika Brainy Bunch (Islamic Montessori)

tadika-brainy-bunch-islamic-montessori-elementary-siraplimau

 

URL: brainybunch.com

 

4. Tadika Smart Reader Kids

tadika-smart-reader-kids-siraplimau

 

URL: smartreader.edu.my

 

5. Tadika Little Caliphs

tadika-little-caliphs-logo-siraplimau

 

URL: littlecaliphs.com.my

 

6. Tadika CIC (Children Islamic Centre)

tadika-cic-siraplimau

 

URL: cic.com.my

7. Tadika Q-Dees

tadika-q-dees-siraplimau

 

URL: q-dees.com

 

8. Tadika Kinderland

tadika-kinderland-kindergarten-siraplimau

 

URL: kinderlandmsia.com.my

 

9. Tadika Vonad

tadika-vonad-siraplimau

URL: asuhanwithummi.blogspot.com

 

10. Tadika Dzul Iman Smart Khalifah

tadika-dzul-iman-siraplimau

 

URL: dzuliman.edu.my

 

11. Tadika Noble Kids

tadika-noble-kids-siraplimau

 

URL: noblekids.com.my

 

12. Tadika ABS

tadika-abs-siraplimau

 

URL: tadikaabs.com

13. Tadika Atfal Kids

tadika-atfal-kids-siraplimau

URL: atfal-kids.com & facebook.com/pages/ATFAL-Kids/368633621331

14. Tadika Real Kids

tadika-real-kids-siraplimau

URL: realkids.edu.my/centres/index.html

 

15. Tadika PASTI (Pusat Asuhan Tunas Islam)

 

pasti-pusat-asuhan-tunas-islam-siraplimau

URL: tiada

16. Tadika Kemas, Jabatan Kemajuan Masyarakat

tadika-kemas-siraplimau

 

URL: kemas.gov.my

 

Tadika Islam

Untuk tadika Islam yang dibawah seliaan kerajaan negeri dan Wilayah Persekutuan:

 

1. Tadika Agama Johor

tadika-agama-johor-taj-siraplimau

URL: tadikaagamajohor.blogspot.comfacebook.com/pages/Tadika-Agama-Johor-TAJ/107017866043338

 

2. Tadika JAIM (Jabatan Agama Islam Melaka)

tadika-jaim-jabatan-agama-islam-melaka-siraplimau

URL: jaim.edu.my/edu_tdk/ & facebook.com/pages/Jabatan-Agama-Islam-Melaka-JAIM/172202259466525

 

3. Tadika MAIWP (Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan)

tadika-maiwp-majlis-agama-islam-wilayah-persekutuan-siraplimau

URL: maiwp.gov.my/i/index.php/perkhidmatan-kami/tadika-islam

Akhir kata, kami ingin tekankan bahawa usah percaya pada jenama. Dapatkan maklumbalas daripada ibu-bapa yang pernah menghantar anak ke tadika tersebut. Bukan tanya kawan rapat. Cuba kenal-kenal dan berbaik-baik dengan ibu-bapa yang lain. Ingat, ini bukan tempat ‘tinggalkan’ anak sementelahan kita bekerja. Ini ialah tempat pembelajaran anak. Di sinilah anak akan belajar membaca. Di sini jugalah anak akan belajar mengaji.

Letakkan wang ringgit sebagai perkara kedua. Biar jauh sedikit dari rumah, usahakan anak agar dapat pendidikan terbaik. Pilih dengan hati dan jiwa. Bukan dengan perasaan.  Kalau anak masih kecil, mungkin anda perlu baca tips kenali taska atau pengasuh yang baik. Kriteria yang ada pasti ada sikit kena-mengena sebelum anak menjejaki tadika.

Ada tadika yang kami tertinggal? Jika ada, cadangkan di ruangan komen. Jika anda juga pernah hantar ke tadika yang kami senaraikan di atas, apa pengalaman anda?

Semoga bermanfaat.

Carian yang berkaitan:

  • https://curlast com/tag/senarai-tadika-cina-di-johor-bahru/

84 thoughts on “Senarai Tadika Di Malaysia 2015. Tadika Kerajaan & Swasta!”

  1. Salam,

    We are also offering daily enrichment classes with a holistic curriculum and syllabus. However, we are not listed as a Kindergarten or Tadika. We are called Mind Enrichment Centre. Please come and visit our facebook page and find out more about us as we offer not only the typical academic subjects like Bahasa Malaysia, Maths, Science and Pendidikan Islam/Moral, we are also offering the Sesame Street English to be taught in our daily enrichment classes.

    Reply
  2. Tadika ceria dedikasi di seri kembangan tarbaik kawan guru lulusan universiti malaya dan tadika ceria intan perdana port dickson

    Reply
  3. Tadika Krista bagus but not at setiawangsa sbb i used to work there and kami trpaksa served budak2 makanan yg da expired.. And telan duit parents byk. Bukan nak burukkan tp just nk bgtau.. Sbb tu kami blah dr situ.

    Reply
  4. We are an established Tadika in Melaka. We
    are practising Islamic English education. Kami bukan hanya mengajar kanak2 tetapi mendidik dan membimbing dgn penuh rasa tanggungjawab & kasih sayang. Kami mempraktikkan proses pembelajaran menyeronokkan.

    Reply
  5. Salam.
    It is really good to have this kind of survey. But most of them are famous because of branding; so this means that we need to really look into their teachings. I’ve worked with one Islamic preschool stated above… really disappointed. They said they educate children with Islamic manners, drill children’s reading… etc. Unfortunately they didn’t act like what they say. But the weird thing is, parents still sending their children to this preschool. And they got 80% complaints regarding reading; anak dah belajar kat situ 3 years tapi masih tak pandai baca… itu testimony from parents. Sometimes the branding doesn’t matter, yg penting budak boleh membaca… And Alhamdulillah, I am sending my children to Bahtera Ilmu Kindergarten near Denai Alam, my child is 4 and he can read! It’s a bit expensive but sgt berbaloi. Teachers are really qualified… Alhamdulillah, finally I found the best preschool for my children.

    Reply
  6. Anak sy dr umur 3 thn dh bertadika..tadika yg tgh grow n successful dlm syllubus and branch ialah TADIKA ATFAL…2 thn dia kt situ..tp tuntutan masa dn jarak kerja sy tukar dia ke CIC.. CIC pn terbaik dr segi pembelajaran… worth to pay more..anak sy nmpak perkembangan yg sngt bagus…

    Reply
  7. Kami menyediakan pogram mels dan ipad…selaras dengan kssr hanya terdapat di hongkong china dan malaysia.Sudah 8 tahun beroperasi Tadika Si Cerdik Ceria 42 a lorong batu nilam 17h bandar bukit tinggi 2 41200 Klang tel:0333246845

    Reply
  8. Bln 1-8/2014
    Saya hantar anak ke Tadika BB.. Dukacita anak langsung tak tahu menulis, tak tahu membaca, tak tahu suku kata dan masih tak kenal huruf sepenuhnya. Hafazan, solat dan surah memang anak excellent semasa di BB.

    Bln 9/2014
    Saya beralih ke tadika baru iaitu Tadika Sri Ampang, Lokasi terletak di sebelah jalan raya besar Taman Cempaka. Sekarang Alhamdulillah baru masuk hanya sebulan di tadika tersebut anak dah pandai menulis dan paling menakjubkan anak dah blh membaca buku PETER AND JANE serta dah kenal huruf sepenuhnya.. Bila disuruh eja sesetengah perkataan tu dia tau.

    ** Saya mencadangkan ibubapa diluar sana yg tinggal dikawasan Ampang, Pandan dan Cempaka hantarla anak ke tadika tersebut. Tak dapat saya bayangkan ada anak org lain yg baru usia 4thn dah lancar membaca serta blh membaca doa Qunut.

    ** Saya sangat berpuashati dengan cara sistem pendidikan yang diberikan disekolah ini walaupun owner tadika tersebut merupakan bangsa India.. TQ Teacher Nelly

    ** Yuran Tahunan 2015 – RM 1800
    ** Yuran Bulanan – RM 300 (9am – 1pm) ( Halfday)
    ** Yuran Bulanan – RM 700 (9am -6pm) ( Include Nursery)

    Reply
    • Maaf.. Saya nak perbetulkan tentang YURAN TAHUNAN.

      Yuran Tahunan 2015 yang sebenar adalah RM 1300 sahaja. Bukan seperti yang saya mention sebelum ni RM 1800 itu silap. TQ

      Reply
    • hai Ellya,

      saya pun ada masalah yang sama.. dah 2 tahun anak enroll di BB..(ada dalam senarai di atas kan) masih tak boleh membaca/saya yang kurang mengajar anak saya membaca?aduhai..saya ingat tahun yang baru ni saya nak enroll di tempat lain. siapa ada review sekolah PASTI atau Tadika Tahfiz Al-Munir?boleh share dengan saya?

      Reply
      • Saya hantar anak saya di Tahfiz Al-Munir awal tahun lalu..alhamdulillah.. skrg anak dh pandai baca surah2 lazim, solat dhuha, bacaan dlm solat, doa2 selepas solat.. kenal suku kata. Dia Ajar mgaji skli..Iqra pun ok.. cuma English xberapa la..

        Reply
      • Sy hantar anak di sek.tahfiz al munir tmn melawati…
        Alhamdulillah dia baru 4 thn dah blh menghafaz ayat lazim..bacaan dlm solat..zikir..membaca belum lg tp dah blh baca suku kata..
        Insha Allah thn depan nak sambung kat situ lg…

        Reply
  9. FOR PARENTS NEAR SERI ISKANDAR, PERAK CAN COME & GET INFO ABOUT OUR KINDERGARTEN. LOW FEES WITH QUALITY EDUCATION INSYAALLAH 🙂

    TADIKA & TASKA PINTAS is an adventure of carefully planned experiences designed for success based of 5 principles ( LOVE ALLAH, LOVE RASUL, LOVE PARENT, LOVE UMMAH & LOVE EXCELLENT ) . These experiences lay the foundation for a life-time of learning and growing with Al-Quran and Hadith. COME & JOIN OUR ‘ONE BIG FAMILY’

    Reply
  10. Assalamualaikum,Tadika Little Caliphs di Bandar Sri Damansara…Kami mengambil pelajar dari 3-6 tahun…Untuk maklumat lanjut boleh hubungi Principal 019 769 9946 (Pn Syuhadah) or fb little caliphs sri damansara..OPEN FOR REGISTRATION 2015…jzzklh 🙂

    Reply
  11. EDUWIS

    Eduwis (established 1988) is a Malaysia’s well-known and recognised early childhood education group. It is formally known as Tadika Orkid (Port Klang) and Wisdom Child Care Centre (Klang). Eduwis currently provides licensing program to newbies in Early Childhood Education business and restructuring from traditional kindergartens.

    Eduwis is the place to be for an Effective, High Quality and Professional Early Childhood Education. In Eduwis centres, we uses the “Eduwis Thematic Integrated Learning Activities”. This program is wholly built based on Malaysian’s culture, lifestyle, and needs. Also, with the integration numerous famous educationalists’ (Confucius, Lev Vygotsky, Jean Piaget, Erik Erikson, Maria Montessori, Howard Gardner, Suzuki and Reggio Emilia) theories and philosophies of the early childhood development , Eduwis promises to cater among the best early childhood education services in Malaysia.

    In Eduwis, we do not only focus on the children. This is because we believe that without the aids from parents and quality early childhood educators, children may not grow and learn comprehensively. Therefore, we provides Eduwis Monthly Teacher’s Training Program for the Eduwis teachers and Eduwis Parenting Program for the Eduwis parents. The former is held monthly while the latter is held annually.

    Benefits of Eduwis Thematic Integrated Learning Activities

    *It involves a group of correlated learning activities that are designed around themes and cross several areas of the curriculum.
    *It provides an environment that foster and encourage process learning and active involvement of all children.
    *It is based on children’s interests, needs, and prior knowledge by focusing on the themes which are relevant to their lives.
    *It provides one of the best vehicles for integrating content areas in a way that makes sense to children’s learning.
    *It helps children make connection of their learning and the way to transfer knowledge that they have learnt an able to apply it in a meaningful way.

    Add : No 1 & 3, Jalan Pandangan, 42000 Pelabuhan Klang, Selangor, Malaysia.
    Email : [email protected]
    Tel : 012-267 0540 / 012-267 0229
    Fax : 03-3165 7882

    Reply
  12. Try us :Tadika Intelek Minda @ Adam & Eve`s Kindergarten..
    * Islamic English Kindergarten
    * Multi approaches: montessori n kurikulum baru pra sekolah
    * half day n fullday/ transit
    * has been operation for 16 yrs
    Klang area..0192276247

    Reply
  13. Saya tinggal di seremban.anak saya belajar di Tadika Silverbells…anak saya 4 tahun dah mula baca buku ladybird dgn sendiri..dia langsung tak tau berbahasa inggeris..juz in three months she able to talk in English.. so saya sgt puas hati..

    Reply
  14. 2org anak saya pernah belajar di Krista 🙂 dan saya sgt berpuashati kerana mereka menggunakan buku mereka sendiri (tidak guna buku Peter&Jane or Bacalah Anakku)

    anak2 saya cepat membaca.. seawal 4 tahun 🙂

    Since saya berpindah di Seremban.. saya tak jumpa tadika yg ‘berkualiti’ & Krista jauh nun di Seremban 2 🙁

    Reply
  15. Anak sy yg sulung beljr di tabika kemas slma 2 thn tp masih x boleh membaca..nasib baik lah dia pandai menulis n kenal huruf cuma tdk tahu membaca sj..bkn sekolah tu yg x bagus cuma cikgu yg mengajar nye kurang kualiti nye..so,kami mohon ke jkm supaya guru n pembantu tu ditukar kan..alhamdulillah ank sy yg kedua bljr ditmpt yg sama n prestasi nye dlm pelajaran amat membangga kan walau pun usia nye 5 thn tp sudah di tempat kan bersama pelajar berusia 6 thn..

    Reply
  16. Bagi yg tinggal di Wakaf Bharu & Tumpat boleh ke Tadika Al-Munir di Wakaf Bharu dan di Berangan Tumpat, Kelantan.
    No. Hp : 013-9393472

    Reply
  17. Bismillah…. Tadika Ceria Az Zahrah terletak di Sungai Udang Klang, satu2nya “Boutique School” yang menawarkan pakej pembelajaran yang menarik untuk anak2. Kami sentiasa teruja memberikan pelajar kami pengalaman terindah dalam zaman kanak-kanak mereka melalui aktiviti2 luar bilik darjah.

    Reply
  18. kami d tadika nursyifa sentiasa memberikan yg terbaik utk pembangunan rohani n jasmani anak2.berpangkalan d kedah dan kajang..

    lawati fb kami :tadika nursyifa

    hanya yg terbaik utk permata hati anda 🙂

    Reply
  19. TADIKA RUMAH SI KECIL di Paroi Seremban.
    (Semenjak tahun 2003)

    English Medium Multimedia Pre School.

    Ibubapa boleh mengakses perkembangan pembelajaran anak, memeriksa pembayaran yuran, berinteraksi dengan guru secara online.

    Reply
  20. PENDAFTARAN DIBUKA SEKARANG.

    Taski ABIM Unit Ampang di 3 lokasi:-

    1. Taski ABIM An-Nur , Jln Cempaka 17, Taman Cempaka.

    2.Taski ABIM Mawar, Jalan Bunga Cempaka 5a, Taman Mawar.

    3.Taski ABIM Ar-Rahmaniah, Jln F , Kg. Pandan Dalam.

    Hubungi Pejabat Taski ABIM Ampang : 03 92005802

    Reply
  21. Pendaftaran 2015 telah dibuka.
    No 2, Jln Warisan Megah 1/9, Kota Warisan, Sepang Selangor.
    Sms / wassap : 014-2200282.
    Tadika yg telah beroperasi 15 thn.
    Boleh membaca surah2 lazim, ayat kursi, doa2 .
    Menitik berat boleh membaca secepat usia 4 thn & lancar membaca, mahir mengira, menulis dgn baik sebelum masuk ke tahun 1.
    TADIKA, TRANSIT, TRANSPOT

    Reply
  22. Kami di Little Caliphs Bdr Puncak Alam telah beroperasi 5 tahun.

    Bagi yang inginkan anak-anak yang bijaksini dan bijak sana jemput hadir ke tadika kami untuk sesi penerangan modul kami

    Anak2 Boleh membaca dan solat pada usia 4 tahun. Mengenal apa itu Allah
    Yuran yang berpatutan, guru-guru terlatih dan ceria

    Hubung kami 0166406180

    Reply
  23. tadika little caliph di cawangan selayang berhampiran dengan selayang mall.

    Taska juga ada berhampiran dengan tadika. anak2 boleh duduk taska selepas waktu tadika mereka.

    Dapat mengenali dan mendekati ilmu agama dari usia muda.

    Hubungi kami(010-7900308)

    Reply
  24. hi..im a mom of 4-year-old boy. can anyone suggest any islamic kindergarten nearby petaling jaya.,which really qualified and good..tq

    Reply
  25. Hi..saya mencari tadika utk anak kembar saya yg berusia 5thn pd 2015.sy berharap utk menyambung pelajaran mrk di tadika Cina yg berhampiran rumah baru kami di kaw mergong..

    Reply
  26. Tadika ABS Mukmin Junior di Lestari Perdana 8. Menekankan bacaan,iqra dan story telling serta modul tambahan (Teknik Nabi,Kelab Keusahawanan dan Budaya Tinggi). Pendaftaran 2015 dibuka. Promosi kelas percubaan sekarang,Nov & Dec. Hubungi/ WhatsApp 016- 2011 301 untuk maklumat lanjut.

    Reply
  27. Assalamualaikum . ..saya nk tanya ada cadangan tadika untuk anak saya umur 5 thn (2015) di kuantan?..terutama jika ada program untuk kanak2 ADHD (hyperaktif )

    Reply
  28. Assalamualaikum,

    Our little family will be moving in to Kemaman probably Q2 2015.
    I wish to do some survey for any possible pre-learning centre for my little baby, (she’s 14months now). for maybe when she reaches 2-3years old. Kindly share if u guys have any reccomendation. Tq =)

    Reply
  29. Kaedah cepat membaca..
    mendidik dengan penuh kasih sayang seperti ummi yg kasihkan anaknya…

    Reply
  30. a`kum..ank sy brusia 4thun.tp dia ada kinginnan bskolah.suka buku dan juga menari,.malah setiap kartun yg ditontonnya pasti dia boleh menghafal tiap dailog yg dmainkan dlm bhsa engglis…1)diusianya layakkah bersekolah..2)bckap ada kalanya kurang difahami & mmahami..3)sangat lasak(perempuan)…

    Reply
  31. Hi all,
    I would like to know how to register for chinese pre-school for my 4yrs old boy. He should have join pre-school on 2015. Any idea chinese pre-school in Ampang or Cheras? Much appreciated.

    Reply
  32. Salam all, I know its already January & school sessions will start soon. Im enrolling my 4 y/o daughter to Genius Aulad Bangi, any reviews from parents here?

    Comes mid year we’ll be moving to Mont Kiara, is there any good islamic integrated preschool in the surrounding area? English/Arab medium. I only found schools in Bdr Sri Dsara & K.Dsara

    Reply
  33. Anak saya masuk 5 tahun bulan feb nie.
    saya hantar dia ke tadika Sang Kancil under dbkl.
    tp first day sekolah hari ini, cikgu yg mengajar di tadika tu ada bagitau yg mungkin dia tak dapat nak ajar anak saya sebab anak saya jenis yg hyper. X bole duduk diam, mengganggu budak2 lain dan x dengar cakap.
    lg anak saya ni x pandai nak cakap lagi.

    Kepada ibu2, boleh share2 tak tadika mana yg sesuai untuk anak saya, atau tips2 yg boleh membantu.

    Fikiran terlalu buntu dan terasa tertekan.

    Segala info / tips2 sangat2 saya hargai. Terime kasih.

    Reply
    • Mumy joyce,

      Anak saya 6 yr, dia ada mild autisme n adhd (hyper).. so saya hanta dia tadika khas utk kanak2 sama isu dgn dia.. sbb ticer dkt situ, di train utk handle anak2 special ni.. n ticer2 situ akn beri terapi cara kerja n terapi ptuturan..

      tp sebelom tu, saya kenal pasti anak saya berlainan dr kanak2 lain bila dia ada mslh hyper, n non verbal..mmg dia xtau ckp..kalo nk apa2 just pointing je suruh saya bg dia apa dia nak.. dr siti saya start google pasal speech delay.. n terjumpa artikel berkenaan autisme dll.. so anak saya byk ciri2 adhd (hyper n xbole fokus) n autsime.. so pergi hukm utk dptkan nasihat pakar dr klinik psikitris kanak2 n remaja.. dr situ ada buat assesment n skrg mmg dh diagnosis anak saya mild autisme n adhd.so dr situ saya dh start hantar dia ke OT class (terapi cara kerja) n ST (terapi ptuturan)..

      so skrg saya hantar dia qamara eip.. tadika utk anak2 autisme.. bukan xbole hantar tadika biasa mcm genius aulad, tadika lain2 yg banding sgt.. tp byk review saya dpt.. mula2 je ticer akan terima diorg..tp lps berapa bulan diorg reject anak tu sb x bole handle.. n risiko utk anak2 special ni di buli agak besar.. bukan salahkan anak2 normal lain.. tp anak2 special ni diorg ada mslh social (x berapa reti lg nk ber gaul, dan cara diorg lain skit) ..so saya decide tadika khas.

      saya nk cerita sini pjg ssh jgk.. dia ada step2 ni kalo mumy joyce berminat nk tau lebih..tp utk bertanya mslh (yg saya pasti, ramai akan jwb n tolong u) n utk dapatkan byk maklumat.. saya sarankan sangat2.. puan jenguk ke group FB Autisme Malaysia.. dia open group.sape2 bole masuk.sgt membantu..

      harap puan bsabar.sbb saya pon dl mcm puan..tp setelah saya tau apa perlu saya buat..n saya ada ramai kawan2 mcm group support.. saya lebih ok..

      maaf puan, saya tak kata anak puan ada mslh sama mcm anak saya (autisme)..maybe dia mcm anak2 normal lain, cuma skit hyper. tp at least puan tau dl apa mslh anak puan, baru puan bole pergi ke step lain..

      kalo puan nk hubungi saya bole direct di FB haida che azmi.
      hope skit membantu 🙂

      Reply
  34. Saya sedang mencari kindergarten utk anak saya berumur 4 tahun di area johor bahru. Ada sesiapa yg experience dgn hill top kindergarten? Bole suggest tadika yg bagus.

    Reply
  35. Pendpt sy tadika yg baik mesti di kendalikan oleh tuan punya tadika dn menjiwai tugas sebagai guru.
    Saya tinggal di Seremban 2. Saya dh jumpa tadika yg dimaksudkn iaitu krista seremban2. Pn Norliza adalah guru tadika yg terbaik. Beliau sgt menjiwai tugasan sebagai guru. Anak2 saya semua dengan beliau. Tersgt bagus. Anak2 sy telah berjaya di dalam persekolahan mereka akibat asas yg baik dari tadika yg baik. Jumpa beliau dn lihat sendiri. Tkasih

    Reply
  36. LITTLE ‘ABD PROGRAMME (where education begins from the heart)
    Satu program pra-sekolah yang telah dibangunkan sejak tahun 2000 telah dilancarkan di pameran MICF 2014 bertempat di SACC, Shah Alam. Sessi 2015 sebanyak 23 buah tadika telah menggunakan program ini. Modul kami dibangunkan berteraskan tauhid kepada Allah. Kami juga menerbit buku dan yang paling terkini album lagu nyayian bersama Azhar Hilmi.

    Kami dengan ini menjemput tuan puan serta tadika2 yang berhajat untuk mengetahui lebih lanjut, melawat kami di:

    littleabdprogramme.com.my
    tadikatarbawi.edu.my
    019-263 8708 (Pn. Hayati Mahmud)

    Reply
  37. LITTLE ‘ABD PROGRAMME (where education begins from the heart)

    Montaj dan pengenalan album LAP boleh ditonton di Youtube dengan kata carian, littleabdprogramme.

    Terima kasih.

    Reply
  38. byk info yg bagus..terima kasih semua..

    ramai yg maklumkan kpd sy..hantar mn pon xpe asalkan bkan CIC..sbb tadika CIC berunsurkan syiah kerana pengasasnya fahaman syiah…adakah benar…

    Reply
    • Salam, harap anda jangan terlalu mempercayai khabar angin. Sila ke fb CIC untuk penjelasan keputusan siasatan mengenai tuduhan Syiah. Terima Kasih

      Reply
  39. as salam n hii semua…
    sy akan berpindah ke sri gombak..
    now anak bertadika d tadika islam Under MAWip
    if d sri gombak..sapa boleh suggestkan tadika yg ok …
    bila survey..mcm byk sgnt..smpai xtahu nak pilih…
    nak reasonable yuran..sbab anak berumor 4,5,6 tahun…

    tq

    Reply
  40. Kalau Kat ampang tadika mana yang bagus☺️..betul ke cic tu mcm tu sis mama khalif??? br ingat nk hantar cic sbb dekat ngan rumah

    Reply
  41. No any Chinese kindergarden here??
    I need Chinese kindergarden here for my 4y old son in desa petaling .. lots chiness here but no any kindergarden! .. I will move to setapak & hope there got what I want!!

    Reply
  42. saya nak tahu tadika mana yang ok (dalam aspek pengajian agama islam, penguasaan bahasa & pengiraan) di taman pelangi semenyih, kerana saya tengok terlalu banyak tadika dekat sini.

    Reply

Leave a Comment